Welzijnsaanbod

Voor Mekaar Daalmeer

Het gratis laagdrempelige informatiepunt bij u in de wijk, voor al uw vragen. Cliëntondersteuning op locatie indien gewenst.

Lees meer

Samenwerken op maat

Dagbesteding voor jong en oud in de eigen wijk. In samenwerking met o.a. GGZ-NHN, Stichting De Waerden, en Heliomare College Alkmaar bieden wij meerdere dagen per week deze mogelijkheid.

Lees meer

Voor de Breek

Mantelzorg doe je samen

‘Voor de breek’ is een open koffie-inloop voor zowel de mantelzorger als de zorgvrager.

Lees meer

Tegen eenzaam voelen

Voor mensen die zich (soms) eenzaam voelen kan het wijkcentrum een goede plek zijn. Ook kunnen wijkbewoners terecht bij de medewerkers met hun (hulp)vragen.

Lees meer

Stamtafel

Wekelijks op vrijdagmiddag van 14:00-16:00 uur een informeel samenzijn voor heren uit de wijk. De mannen komen bij elkaar om over dat wat hen bezig houdt te praten.

Lees meer

Het NAH - Café Alkmaar

Een ontmoetingsplek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en hun verwanten.

Lees meer

Alzheimer Café

Onder deskundige leiding worden onderwerpen besproken, waarbij ruimschoots gelegenheid is om vragen te stellen. U bent welkom zonder opgave. De entree, koffie en thee zijn gratis.

Lees meer

Parkinson Café Alkmaar

Een laagdrempelige ontmoetingsplek over de ziekte van Parkinson(ismen). In een ontspannen sfeer worden er diverse onderwerpen besproken.

Lees meer

Knooppunt Dementie

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Er is veel informatie beschikbaar, maar waar moet je beginnen? Alzheimer Nederland is daarom gestart met het Knooppunt Dementie.

Lees meer

Zingeving gespreksgroep

Iedere eerste dinsdagmiddag van de maand van 14.00-16.00 uur is er een gespreksgroep zingeving. Hoe kom ik in het reine met wat mij dwarszit? Over deze en andere vragen, kunt u onder begeleiding praten.

Lees meer

Koffieochtend

Iedere woensdagochtend van 10.30-12.00 uur een koffieochtend in Wijkcentrum de Daalder. Onder het genot van een (gratis) kopje koffie kunnen wijkbewoners met elkaar in gesprek, gewoon even rustig de krant lezen of in gesprek met de VoorMekaar partners.

Lees meer

Steenbreek acties

In samenwerking met Steenbreek Alkmaar en Hortus Alkmaar doet Wijkcentrum daalmeer mee met acties om inwoners van Alkmaar te stimuleren hun tuin groen aan te leggen.

Lees meer

Wekelijks spreekuur wijkagent

Het spreekuur van onze wijkagent Bas Wijnen (werkgebied Alkmaar, Daalmeer Koedijk) is elke eerste woensdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Tijdens schoolvakanties is er geen spreekuur.

Lees meer

Praktijk Mentaal Sterker

Psychologiepraktijk Mentaal Sterker bied psychologische behandeling (generalistische basis-ggz) aan volwassenen met lichte tot matige psychische klachten, gericht op herstel waarbij de eigen kracht wordt versterkt.

Lees meer

Happy2bu

Happy2bu is een praktijk voor psychosociale Coaching en Counseling vanuit een holistische visie. De praktijk is er voor jou, voor relaties én voor gezinnen.

Lees meer