Voor Mekaar Daalmeer

Moeite met toeslagen aanvragen, formulieren invullen of administratie ordenen? Of heeft u ergens anders moeite mee? Het wijkcentrum helpt u graag laagdrempelig en toegankelijk. Een team van Voor Mekaar staat open voor alle vragen van wijkbewoners. Er hoeft (normaliter) geen afspraak gemaakt te worden. Komen we er niet samen uit? Er wordt dan doorverwezen naar een organisatie binnen ons netwerk.

U kunt twee ochtenden per week terecht met al uw vragen:
Woensdag & donderdag
09.00-12.00 uur

U kunt zowel telefonisch als via e-mail een afspraak maken.
☎: 072-5617618
: voormekaardaalmeer@gmail.com

Voor Mekaar is een samenwerkingsverband; vrijwilligers en professionals op locatie aanwezig voor u!
Dit samenwerkingsverband bestaat uit professionals van verschillende organisaties als; MEE& De Wering, WonenPlus Alkmaar, Humanitas, Wijkcentrum De Daalder én onze groep vrijwilligers.

Humanitas Noord-Kennemerland

Op woensdagochtend is er in de oneven week een consulent van Humanitas Noord-Kennemerland aanwezig. Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in een van onze activiteiten, variërend van maatjescontacten bij thuisadministratie tot het doorbreken van eenzaamheid. En van opvoedingsondersteuning (Home-Start) tot steun in de laatste levensfase.

WonenPlus Alkmaar

Op de woensdagochtend in de even week staat er een consulent van WonenPlus Alkmaar voor u klaar. WonenPlus voor de Alkmaarse inwoners met een lichamelijke-, psychische- of verstandelijke beperking praktische en of persoonlijke ondersteuning, om zelfstandig en op een plezierige wijze zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen.

MEE & De Wering

Iedere donderdagochtend is er een sociaal werker vanuit MEE & de Wering aanwezig. Mee & de Wering geeft informatie, advies en kortdurende ondersteuning op het gebied van zorg en opvoeden, onderwijs, welzijn, wonen, schulden of werk en inkomen. De sociaal werkers staan naast u, altijd. En kijken samen met u naar wat voor u het beste is. Zodat u uiteindelijk zelf uw keuze kunt maken. Deze ondersteuning is kosteloos.