Samenwerken op maat
Dagbesteding

Samenwerken op maat
Wijkcentrum de Daalder is een plek waar een ieder
mee kan en mag doen op zijn of haar eigen manier. Wij bieden voor een zeer diverse groep meerdere dagen per week dagbesteding aan onder de naam Samenwerken op maat. We zijn trots en blij dat wij voor een groep vaste deelnemers een veilige en leerzame werkplek zijn.

Samenwerkingen
Ooit gestart als pilot i.s.m. GGZ-NHN, maar ondertussen zijn wij meerdere samenwerkingen aangegaan met verschillende partijen.  Zo hebben we een prettige samenwerking met met Heliomare College Alkmaar. Wij bieden voor deze leerlingen een interessante stageplek aan. Met Stichting De Waerden en Esdégé-Reigersdaal sluiten wij overeenkomsten af zodat deelnemers die bij hen zijn aangesloten bij ons kunnen komen werken indien zij dit wensen.

Doelgroep
De dagbesteding is voor meerdere doelgroepen beschikbaar, dit noemen wij inclusieve dagbesteding. Deelnemers zijn van verschillende leeftijden en kennen uiteenlopende problematiek. Samen kijken wij naar mogelijkheden en kansen voor een juiste invulling passend bij het profiel en de wensen van de deelnemer. Dit betekent soms een goede match en soms ook niet.

Begeleiding
Twee vaste begeleiders staan voor de deelnemers klaar. Amber en Lynn hebben beide het diploma Sociaal Pedagogisch Hulpverlener op zak en meerdere jaren ervaring in cliëntbegeleiding. Zij krijgen ondersteuning van stagiaires vanuit relevante opleidingen en gemotiveerde vrijwilligers die affiniteit/ervaring hebben met de doelgroep en graag het verschil maken.

Werkzaamheden
Er is altijd genoeg te doen! We bakken taarten en andere lekkernijen voor verschillende activiteiten en op bestelling. Ook het ontbijtcafé valt meerdere ochtenden onder onze hoede. Daarnaast ruimen we gedurende de week zwerfafval op in de omgeving rondom het wijkcentrum!

Nieuwsgierig?
Bent u of kent u iemand met psychische problematiek, verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel en zoekt u/diegene dagbesteding? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail. Langskomen mag uiteraard ook.