Tovertafel

De Tovertafel is een speels product voor ouderen in de midden tot laatste fase van dementie. Ook kan de tovertafel ingezet worden voor mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt een kast aan het plafond gemonteerd, boven de (eet)tafel. In het kastje bevindt zich een beamer, infraroodsensoren en een luidspreker. Door middel van deze techniek worden er verschillende soorten spellen aangestuurd die worden geprojecteerd op de eettafel.

Door gebruik te maken van de tovertafel worden ouderen met dementie gestimuleerd om op een speelse manier te bewegen. De tovertafel zorgt ervoor dat mensen op een leuke creatieve manier verbonden worden. De unieke op maat gemaakte spellen zorgen ervoor dat de fysieke activiteit en sociale interactie gestimuleerd worden. De interactieve spellen bestaan uit lichtprojecties op tafel,
die reageren op hand- en armbewegingen. En minstens zo belangrijk: ze brengen een heleboel vrolijkheid en plezier!

De tovertafel sluit daarom perfect aan op hun behoeften en wensen. Tijdens het proefdraaien werd door meerdere cliënten de tovertafel zeer positief ontvangen. Het geeft een gezellige speelse manier van bezig zijn. Wij zetten de Tovertafel op meerdere plekken in Alkmaar in. Lenen deze uit aan Buurthuis De Wachter, De Dijckhoeve en woonvoorziening Magentazorg boven ons eigen wijkcentrum.